Thursday, 4 October 2012

*** gebu beranak ***


cak !!!!
tanggal seluar dan baju ... eh, bukan le silap.
tanggal 31 ogos  .... eh ! shilap lgi ler.... hehehe
jgn mara mey...
 tanggak 09/09/12 ( ni bru botul )
gebu beranak... huru hare 1 rumah sewe aku tu... da mcm kat paso mlm....
dgn suare aku n kwn2, dgn suare gebunye lgi... miauw... miouw... je...
da x senang duduk gebu time 2....
kiteorng pnye ler sediakn kotak y baik pnye tok dye, da mcm istane da kotak 2...
dye xnk plak... nk thu last2 dye branok kat mne...
BAWAH KALIT dlm bilik kteorng...
pergh !!!! gebu pnye pasal xpe la... sbb SYG kn, syg ke ? hehehe
da la beranak time tghri, mmg degil la ank dye t..hehe...
time tu kiteorng ngah siap2 nk g karok, eh silap...
nk g alamanda, sje jejalan hujung mggu kn... boring dok uma.... hehehe
gebu pnye psl lewat kmi keluar....
yang syoknyer gebu dapt 3 ekor anak... tomey2 lak tu...
eeeeeeeeee.... geram rasenyer... 
hehehehe aku lak y over...
............
...........................

.
..
...


ni la GEBU dgn 3 ekor ank dye...
tomey 2x...  :)




eh... tebalik plak... hehe..
anak gebu kebulo ler..hehehe

okey... comelkn gebu kiteorng ( nana,ika,ina,ain,ona,ajar,eka )
TQ kat AISY DANISH FARIS coz bg jage gebu...
but,sory tau COMEL hilang...

:)

:) 

 :)


okey...
sekian, assalamualaikum.

Wednesday, 26 September 2012


halooo...
da lame rasenye x bukak blog...hehehe...
sori la, skrg tgh posting so xde mase.. dengan keje kat sekolah lgi, pergh ! pening 2x...
hehehe...
   



ni la keadaan kelas bile ketiadaan pelajar...





jadual guru ...



pelajar 3 al- Falah


naim
pelajar paling kecik :)


oH mY !  buku laporan pengajaran ...


......
..........

.........................
..........................................
..............................................................
..
..
....
......
.
.
.
.
.




-sekian-


Tuesday, 12 June 2012





hai semua...  
da lme rasenye x bkk blog ni... hehehe, sori la sy bz sikit. then, lepas ni lagi la bz.. pas ni da nk mule PRAKTIKUM. oh ye.. sebut pasal posting ni,aku teringat plak kat yuran aku... 
okey ye... posting :
- uma cari sendiri
- sekolah pon same.. ( tmpat aku posting )
- sewe uma kompem2 la bayo sendiri... sebbek aku ade kwn idok le teman mmbayonye sorng kn...
- kelngkapan sendiri ( ni mcm2 la kn, al maklom le pompuan kate ko ) 
-trnsport pon sendiri


.........
.
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
..........
.


macam2 la....
pastu tdi aku tgok yuran tok posting.. mak aik ! banyak btol....
agak terbeliak ler bijik mate ni



 ni la yuran y aku kene bayor time posting.... 
aku dok luar ko x yah la ade bayaran  tok kebajikan...?
ianya masih lgi menjadi pertanyaan buat aku dan kawan2...




posting bkn lme pon 3 bulan je...

urm... aku da x thu nk story mory ape da....
k la bdn pon rase letih...
hahahha
nite....
salam....

Tuesday, 31 January 2012

*** aDaB BeKerJa ***



pada kali ini kita akan belajar mengenai ADAB BEKERJA...





sebelum itu kita hendaklah mengetahui maksud adab bekerja....




seterusnya kita akan mengetahui pekerjaan yang HALAL dan yang HARAM.....









seterusnya, kita akan mengetahui adab-adab bekerja...



sekian.....

pemBelaJaraN meNgenai NajIs


Bertemu Kite Kembali D Laman Blog Ni…Ari Ni Kite Akn Berkongsi Ilmu Mengenai NAJIS Dan JENIS-Jenis NAJIS….

Baik lah…mule2 kite mesti kene thu dlu ape yang di maksudkan dengan najis tu betul x???



 Terdapat beberapa jenis najis :








Apakah Yang di maksudkan dengan Najis Mughallazah ???







cONTOH-cONTOHNYA :


seterusnya, kita akan belajar mengenai NAJIS MUTAWASITAH…



cONTOH-cONTOHNYA :





seterusnya, kita akan belajar mengenai NAJIS MUKHAFFAFAH…







cONTOH-cONTOHNYA :



CARA-CARA MENYUCIKAN NAJIS….



video